STAI Kuningan Gandeng Universiti Malaya dalam Langkah Revolusioner Pendidikan Tinggi Islam

Sebagai kampus yang masih muda, STAI Kuningan tidak ingin berleha-leha, baru-baru ini, STAI Kuningan telah melakukan kerjasama dengan kampus peringkat terbaik 65 Dunia dan peringkat terbaik 3 Asia Tenggara (ASEAN), yakni Universiti Malaya.

Penandatanganan kerjasama tersebut dilakukan di Univesiti Malaya, Malaysia, Jumat (17/11/23).

Perwakilan STAI Kuningan diwakili langsung oleh Dedy Setiawan, ME Ketua STAI Kuningan, Siti Komara, MM Wakil Ketua 1, serta Mubarok Fatahillah, M.Pd Ketua Bidang Kerjasama.

Mereka diterima secara langsung oleh Dekan Fakulti Pendidikan Universiti Malaya, Profesor Madya Dr Zawawi Ismail, dan timbalan Dekan Prof Madya Dr Mohd Nazri Abdul Rahman.